29 juni 2011

Hr Zelmerlöw gör "Allsång på Skansen" rolig i igen

I går var det premiär för Måns Zelmerlöw i "Allsång på Skansen". Jag får då citera dottern: "nu kommer det vara kul att se på allsången igen" och håller helt med. Det var ett bra program, helt enkelt. Bra jobbat!

Två favoriter på samma bild.
 Så nu är väl sommaren officiellt invigd? Tittar jag på temperaturen nu, 06:10, så är den 28,6 så då ÄR det sommar.

28 juni 2011

Det är sommar, tro´t eller ej

Nu står termometern i köket på 30,4 grader! Inget att klaga på. Nu är det sommar och resten av veckan ser ut att bli likadan. Nu har jag inte semester, men kvällarna är härliga när man kan sitta ute.

Båtsmanstorpet har bokollonen börjat visa sig. Ett sommartecken om något.




27 juni 2011

DIY i väntan på festen

Lördagen blev en stillsam historia. Lite trötta efter midsommarfirandet tog vi det lugnt. Jag gjorde inte många knop. Lite krafsande i gruset för att ta bort ogräs (lättast när det har regnat), lite tvätt och grillande...

I går så var det dags att ta tag i festförberedelserna. Vi ska fira dottern nästa helg, hon har tagit kandidatexamen och det finns lite att göra. Till att börja med så fixade jag vimplar att hänga inne i tältet. (Vi kommer att ha ett tält i trädgården. Vi litar inte på det svenska vädret.) Jag klippte till uddar av tunn färgad kartong och sedan sydde jag, helt enkelt, ihop dem på maskin. Snabbt och enkelt. Eftersom de ska hänga "inomhus" så behöver det inte vara värre än så. Man kan ju klippa till, med uddsax, i tyg och sy ihop på samma sätt eller på ett band. Det blir ju mer beständigt.



Sedan knåpade jag ihop ett sångblad. Lite hjälp på traven behöver festdeltagarna. Man kommer inte alltid ihåg alla sångtexter. ;-) På baksidan satte jag Pippis sommarsång. Passande då dottern är rödhårig och fräknig och sommaren (?) är här.



Sist en bild på glasen som väntar på att fyllas av välkomstbubbel. Mmmmmm....


25 juni 2011

Kyligt och varmt

Midsommaraftonen blev väldigt fin. En födelsedagsfest som började med sill och färsk potatis...

 
...och avslutades med grillning och en elstad i natten. (För det blev bra kyligt framåt natten. Brr.) Allt ackompanjerad av trevliga och festsugna människor. Kan det bli annat än bra? 




24 juni 2011

Trevlig Midsommar!

När 6:e juni blev Nationaldag var det många som tyckte det var onödigt. Vi har redan en Nationaldag, Midsommarafton. Det är ju sant på ett sätt. Vi firar det mangrant i ett unisont hedrande av vår vackra natur. (..och lite andra alkoholdränkta tillmäten som vi inte ska tala om nu...) 
Men jag tycker att både Nationaldag och Midsommarafton står sig bra, båda två, på egen hand. Vi behöver båda. Vi behöver både hoppa groda och tänka på att vi lever i ett relativt gott land utan krig. (Det mindre bra tar vi i ett annat inlägg...)

I år blir det en annorlunda Midsommar för oss och det ska bli kul. Ser verkligen fram emot det. Just nu ser det ganska bra ut på väderfronten, men regnar det senare så klarar vi det. Allt blir vad man gör det till. 

Jag önskar er alla en trevlig midsommar som firas på det sätt som ni själva önskar och vill.



Läs mer om Midsommar här .

23 juni 2011

Tacksamt inlägg

Det finns en sak som bär mig mer än annat och det är min familj. Mina barn och min man. Kärleken till dem och kärleken från dem. Jag är en lycklig kvinna som har detta och önskar att alla fick ha det så. Såklart att det inte är en smooth ride varje dag, men det ska det inte vara heller. Att stötas och blötas är utvecklande.


Så blev det dagen före midsommar och jag har inte handlat "mellandags"-mat ännu. Ser INTE fram emot att slåss med medkonsumenterna. I vår lilla stad är denna dag den största försäljningsdagen för livsmedel under året. Ni ser bilden framför er? Horder av kundvagnar med sill, gräslök och köttbullar tränger sig fram mot kassorna.. Hua! Vapen? Lugn, framför allt lugn.





21 juni 2011

Nä! Sol!

Vaknar till en vacker solig morgon. Det är 24 grader varmt redan (klockan är 06:15). Känns skönt efter helgens plaskande.

I dag ska jag, efter jobbet, köpa födelsedagspresent och inhandla det våta till midsommar och då menar jag inte regn! Det blir några flaskor gott vin, das alles. Räcker gott. 

Vi ska fira en 50 + 45-åringar på midsommar, det ska bli kul. Vi har det väldigt traditionsbundet vad gäller midsommar i vanliga fall, så det här känns mycket bra. När jag tänker efter så har en hel del gått i nya banor de senaste åren. Jag vill för det mesta veta hur framtiden ser ut, vill planera. Det är en trygghet för mig och har varit ett sätt att möta kaoset. Men jag blir allt bättre på att möta det oplanerade utan att bli alltför stirrig. Det är väl tur att jag fortfarande utvecklas. :-)

Prästkragarna blommar, hoppas det finns några kvar i slutet av veckan.


20 juni 2011

Plaskig söndag

Söndagen illustreras av plaskvåta kläder på tork. Dottern och jag städade runt Båtsmanstorpet. Gammal takläkt, avsågade plankor o.s.v. Det blir lite skräp efter ett ombygge...

So far so good. Men det spöade verkligen. Jätteregnet föll från himlen och jätteblöta blev vi. Men städat blev det och det var ju bra. :-)


Min släktingar kom på besök och gamla tider kom på tal. Det finns många minnen knutna till Båtsmanstorpet och mina föräldrar. Men med samtalen kommer en del av sorgen tillbaka. Den ligger inte så djupt som jag tror, det visar sig när man minst anar det.

17 juni 2011

Ok, då kör vi!

Gå upp 04:45
Göra frukost
Äta frukost med mannen
Kolla mailen 
Morgontoilett (används det ordet fortfarande?)
Plocka ur tvättmaskin & hänga & slänga in ny tvätt
Skriva- in- ytterligare-saker-som-ska-göras-inför-festen (ska bli SÅ kul)
Plockade fram symaskinen
Plockade fram strykbrädan och strykjärnet
Måttade, klippte ut, sydde och strök sju (7) gardiner
Satte mig på kontoret och gick igenom ett projektslut med sonen
Pratade med mannen i telefon
Tog en kaffepaus
Plockade ihop gardiner + bra-att-ha-saker
Åkte till Båtsmanstorpet och tog mått på salen och de båda sovrummen
Åkte till Norrtälje
Tittade på måååånga tapetprover
Bestämde mig och beställde tapeter
Åkte till Östhammar
Stannade på vägen och köpte yougurtlunch och fikabröd
Väl på plats var det full rulle, alla sprang omkring och jobbade
Först åt jag min lilla lunch
Jag plockade
Jag hängde gardiner
Jag hjälpte till
Jag bar soffa
Jag hämtade tavlor
Jag hämtade mera porslin
Vi fikade
Jag diskade det hämtade porslinet
Jag pussade på mannen
Sedan kom våra släktingar som ska bo i Östhammar t.o.m. söndag (de ska gå på spelmansstämman i Österbybruk)
Vi kramade och fikade och tittade på allt det nya 
Dottern ringde, det var tvärkaos i trafiken i Stockholm, så hon kommer i morgon i stället
Pussade på mannen
Plockade ihop mina saker
Åkte hem
Lagade mat
Åt maten (den blev god)
Mannen ringde, är på väg hem
Sonen kom förbi och lånade lakan (hade nattgäster)
Nu sitter jag och väntar på att han kommer hem...så jag kan fortsätta pussa på honom



16 juni 2011

Livets alla bra stunder

I går kväll var mannen och jag bjudna på middag hos sonen. Det var mysigt och gott.  En bra stund i livet.

Det påminner om att tiden går och när jag själv flyttade hemifrån. Friheten och känslan att allt var möjligt. 

I morgon kommer dottern hem för sommaren. Ytterligare en bra stund i livet.


14 juni 2011

Du slipper skotta snö

Vädret har ändrat sig från mycket varmt till ordinär svensk sommar, det vill säga runt 13-15 grader och molnigt. Jag tycker det är rätt skönt eftersom jag har svårt när det blir allt för varmt. Det är mer hanterbart när man arbetar, jag orkar mer.



Ja, jag tycker om soliga lagom varma sommardagar. Ja, jag älskar att sitta i skuggan eller under ett parasoll när solen lyser. Jag ska ju vara försiktig med solande, helst inte sola alls. Det är heltäckande och täckande solkräm som gäller… Men en god bok i skuggan + svalkande drickbart är underbart. :-)


Vad vill jag säga med detta? Ingenting annat än att statusen på vädret har fått mindre betydelse sedan cancerresan. Nu är det inte hela världen om inte solen lyser, för jag kan inte sola i alla fall. Det styr mig inte på samma sätt längre. Det är naturligtvis bättre med sol om man ska ha en utomhusfest (vilket vi snart har), men regnar det går det alltid att lösa, är det kallt går det alltid att lösa, är det molnigt går det alltid att lösa. Huvudsaken är att gästerna trivs.


…och även om det är kallt ute, fastän det är sommar, så slipper du skotta snö. ;-)






13 juni 2011

Underbar serie

Missa inte SVT:s serie "Hundra svenska år". Den är underbar. Varför? Därför det är mycket av min egen historia som finns i det programmet och mina föräldrars. Se den, missa den inte.


Sommartips del 1

Den 16 juli går jag på semester. 

Jag har den stora lyckan att få tillbringa den i den vackraste av platser, Stockholms skärgård. För mig finns ingenting bättre än att befinna sig på eller vid stranden av havet. Havet är både meditativt och farligt. Stockholms skärgård rekommenderas varmt. Har du ingen båt får du "låna" en.Vaxholmsbolaget trafikerar många öar. Ta en dagstur eller stanna längre.

Ängskär, lång ut i havsbandet.
Åk kanske till Fejan och ät gott och sov över på vandrarhemmet. En gång i tiden placerades och vårdades kolerasjuka på ön, men nu är allt upprustat och en kväll på bryggan rekommenderas.

Finnhamns vandrarhem är ett annat vandrarhem som kan rekommenderas. Även där kan du äta gott och bo, paddla kajak eller bara vara...

Jag bor i Roslagen. Ursprungligen betyder det kusten strax söder och norr om Norrtälje. Numera innefattar begreppet större delen av Upplandskusten. I alla fall av turistbyråerna ;-) . Här finns mycket att uppleva och se. Våra piskoreska små städer:

Norrtälje
Gågata i Norrtälje
Öregrund
Bada, äta, njuta

Det var allt för del 1....återkommer med fler tips. Så länge, man kan upptäcka mycket vackert precis där du nu står. För mig så lyser solen in genom köksfönstret, fåglarnas sång hörs genom den öppna dörren. Livet är härligt.


11 juni 2011

Lite spel men ingen dobbel

Här var jag i går kväll och grillade och lekte....


Plockipinn i storformat är INTE lätt.....så jag avstod. Kollade grillen i stället. ;-)


Bordshockey var en annan gren. Hur det gick? Stryk? Förstår inte alls vad ni pratar om.... 


I dag var jag här. Om jag hittade någonting? En välkomstskylt till ytterdörren, alltid nåt.

9 juni 2011

Det går så fort

Allting blommar över innan man ens har förstått att det är sommar.


Men rosorna blommar nu. De är inte bara vackra, de doftar underbart. 





...och som synes, så börjar prästkragarna blomma.


Det är redan 27 grader....varmt.

7 juni 2011

Att välja

Det finns många val i våra liv.
En del medvetna.
En del omedvetna....
En del tvingande.

Hade någon berättat för mig som 20åring vad jag skulle arbeta med 30 år senare skulle 20åringen skrattat rått och sagt någonting om att de var fullständigt  pantade. "Jag ska bli konstnär eller dansös eller musiker. " Jag arbetar inte med någonting av detta, men har båda målat, dansat och musicerat mycket genom åren och är ingen motsats till mitt nuvarande arbete, som ger mig mycket och är utvecklande...

Vi har alltid sagt till våra barn att de ska välja sin väg själva. Inte gå den väg som andra pekar ut. Det har resulterat i en väg som vi trodde och en väg som vi aldrig kunnat gissa...
 ..det har gått några år.....:-)

6 juni 2011

Swoooooosch.............

Skomakaren som var ledig "mellan hägg och syren" fick ingen semester i år. De blommade samtidigt.

Det går så fort. Nu är snart syrenen utblommad.

Men hav tröst. Det knoppas på rosbusken.







4 juni 2011

Livet är härligt

Vädret har varit helt sagolikt, med andra ord, det har varit SOMMAR i dag.

Jag har brottats med trimmern. Den gamla, upptäckte vi här om dagen, hade inte mer att tillföra gällande trädgårdsarbete utan sa upp sig, varför jag köpte en ny i går. Hur det gick? Nja, den ville inte med mig, kan vi säga...Grrrrrr. Vi gör ett återköp.



Lite kontorsarbete har klarats av och dagen avslutades på verandan med  fisk och ett gott vitt vin. Det är INTE synd om mig. Jag mår gott...


3 juni 2011

Gårdagens idoga arbete

Torsdagen består av:


...sedan lite mer...



och för att avsluta det hela så blev det lite mer





Förklaring?
Två tomter skulle friseras.

Allt i härlig strålande 




Det ÄR faktiskt sommar nu. Underbart!



1 juni 2011

Jobba + fest = onsdag

Börjar dagen med att fylla släpvagnen med diverse byggskräp från ombyggnaden av Båtsmanstorpet, för vidarebefodran till återvinningsstationen.



Sedan är det studentmottagning i Stockholm på eftermiddagen.



Det tycker jag är en bra dag! Work and Play makes me happy!


Att ha det som vanligt, men så bra

Min man och jag säger ofta till varandra, i dessa dagar, att vad bra vi har det.  Vi bor på landet, kan gå ut i gräset och solen när vi vi...