30 april 2012

Ön nästa

Så var det dags för årets första (isfria) besök på ön. Vi har ju varit över tidigare i år, med hjälp av skotrarna, men nu får båten göra den äran. 

Båten ja. I går var det skrap, tvätt och målning av båtbotten på schemat. Det var ett krypande av rang eftersom båten stod kvar på vagnen. Tur man är liten. Men det blev fint till slut.

Vi ska kratta, det är huvudprioriteten. Sedan blir det mys på verandan med grillat och en flaska rött. Det känns mer än bra att ö-säsongen börjat.

Så här bra blir det med tiden...


28 april 2012

Gissa vilka som fått komma ut i vårsolen?

Rätt gissat! Våra vita utemöbler. Äntligen får de stå där de hör hemma, på altanen.

I går invigde jag deras säsong genom att fika i solskenet. Ni hörde rätt! Det var soligt, varmt och mysigt. Underbart.

Piffet återstår....


 
Lyktorna har hängt ute hela vintern och en av dem har blivit lite anfrätt. Men det gör inget, lite patina har ingen dött av, titta på mig! ;-)


26 april 2012

Istället för ord

Nu är det segt att blogga. Det får bli bilder istället för ord, nästan helt i alla fall....

Nä, så dåligt är det inte, men plånboken blir väsentligt tunnare som arbetslös....Källa.
Ja, man ska ju inte ge upp, men självkänslan är inte på topp hela tiden. Jag är ju inte ensam om att bli ratad.

Långt till våren...bara kallt och regn. (Eget foto)




...men när det blir varmare så kanske en klänning från Nelly kunde vara nåt?
När solen tittar fram så blir livet och själen lite lättare. Snälla vår, ge mig det snart.

21 april 2012

Bruten svit

I morgon fyller dottern år och hon kommer hem för att fira.

Genom åren har det varit så att i och med hennes födelsedag så har våren gjort sitt intåg. Tyvärr så  verkar den sviten bruten i år. (När dottern föddes åkte vi in till BB i snöstorm och kom hem efter tio dagar till ett underbart försommarväder. Det grundlades väl då....) 

Finns inget annat än att säga: vilket skitväder det är. Var tog det varma gosiga vädret vägen? Nåväl, det blir firande ändå. Sitta i solen på altanen får väl vänta.

Vad som ska serveras tänker jag inte avslöja, men det blir en beprövad rätt (inom familjen). Desserten serveras i vackra skålar, mer avslöjas inte om den. Men det blir gott, det ska jag bli kvinna för ;-)

Annars så har någon slags infektion smugit sig på. Så trött och kroppen släpar sig runt. Hua. Men det går väl över....

Nu väntar jag på en utsikt som denna, Furusundsleden i sommarväder. Har aldrig längtat efter sommaren som detta år.


18 april 2012

Så sant så....

Via Pinterest (och andra källor) har jag hitta diverse sanningens ord....i alla fall för en del av oss. Det är som astrologi. Man tar in det som passar.

...och den första beskriver undertecknad :-)


Det här är också för mig:

Källa
Det här har jag blivit bättre på:

Källa

Vi avslutar med en favorit:

:-)




17 april 2012

*hakan i nerläge*

Det är bara att konstatera att allt är som vanligt i ESC, det vill säga undermåligt
 Hua vad en del låtar var dåliga. Men det är bara som det ska vara i ESC. Det ska vara "vad menade de där?"-moments, annars är det inte ESC.

I dag är en dag jag sett fram emot....säger ingenting mer.


16 april 2012

*gnuggar händerna*....

...för i kväll börjar SVT:s "Inför ESC". 
Inget att hymla om: det är ett av mina favoritprogram.
Bild lånad från SVT.se

Förra året var en härlig upplevelse på grund av (en av mina stora favoriter) Andreas Jonsson. Hans kommentarer var guld. Drypande sarkastiska, ja, men ändå guld.

Vem blir årets oneliner? Gina naturligtvis.



Ms Perelli skrev att hon inte tyckte att de ryska gummorna hörde hemma i ESC. Men se, det tycker jag. Det är ju sådana inslag som ger det där lilla extra....samt alla hääääärliga divor. (Och då menar jag inte bara de av kvinnligt kön...)

14 april 2012

Resa i Småland

Torsdag till fredag blev det en Smålandstripp. 
Mest business.
Röda stugor och skogar i regn. Virserum i regn.


Vi sov på hotell. Det bästa med hotellsovande är frukosten. Att få sitta ner till dukat frukost. Utan att fixa den själv.


....och lite surfande är aldrig fel.

9 april 2012

Påskhelgen

Det blev en solig men kylig påskhelg.

Vi har varit ute och arbetat hela helgen. Rensat, krattat och eldat upp skräp och krattade löv. Det var mysigt att stå vid helgen och värmen behövdes för det var inte varmare än +4. Hua....



På Påskdagen slog det till och blev några grader varmare i solen. Vi slängde oss genast i stolarna på altanen och passade på att fika. Men, men, efter ett tag bet det i näsan. Inte riktigt altanväder ännu.


Några som tror på våren är raberberstånden. Du visar nu sina rosaröda näsor i tron på varmare tider. Jag ser fram emot raberberpaj, så småningom.


Mannen bytte till sommardäck på de bilar som inte ömsat ännu, bland annat min bil. Nu håller vi tummarna för nolltolerans gällande ymniga snöfall....



Jag avslutar med en bild på en underbar tulpan. Den ingick i en av två buketter jag fick i påskpresent av M. Underbart krispiga står de nu och glädjer oss.


Transl.: The spring has yet much to prove...

5 april 2012

Äggstra allt (kunde inte låta bli)

Påsken innebär äggätande, ägg med godis i, ägg för dekoration. M.a.o. ägg överallt.

Ska man börja med det dyrbaraste, ska man börja med Faberge´ägg. Peter Carl Faberge´tillverkade äggen till den ryske tsaren.



Sedan kan man färga vanliga ägg. 

Följ länken så får du tips hur du färgar.

Tittägg i socker...ingenting för GI eller LCHF-anhängare.

Sedan har vi de små dekorationsäggen i påskriset. Den här gången virkade av Purl Bee.


Sist, men inte minst, alla ägg, i olika former, som vi äter under påsken.


Under påsken lär vi svenskar äta 2000 ton ägg!

4 april 2012

Dymmelonsdagen, en dämpad dag

I dag är det dymmelonsdag, i stilla veckan. Förr byttes metallkläpparna ut mot träkläppar (dymlar) för att allt skulle vara så stilla som möjligt.

I dag har varit en stilla dag för mig. Kroppen har befunnit sig i sparläge. Jag har gjort diverse nyttiga nödvändiga sysslor, men när jag skulle blanda in hjärnverksamhet tog det stopp. Mina hjärnceller befann sig även de i stilla veckan. Då får de väl vara det...snart är det påskdag och uppståndelsen. Jag hoppas de är piggare då.

Jag följer en serie i tre delar "Historien om Jesus" på SVT2, en brittisk dokumentär. Mycket intressant.  Enligt tablån: "Vad man än tror så visar historisk forskning att en anmärkningsvärd person vid namn Jesus har funnits. Genom forskning berättar programmen historien om mannen som inspirerat till världsreligionen kristendom." Se den. Även om du inte är troende så har Mästaren lämnat spår överallt och har format mycket av vårt samhälle.


Att ha det som vanligt, men så bra

Min man och jag säger ofta till varandra, i dessa dagar, att vad bra vi har det.  Vi bor på landet, kan gå ut i gräset och solen när vi vi...